Питання медіахолдингу "Вести" вирішував юрист Курченкa

Юридичні питання, пов’язані з діяльністю медіа- холдингу “Вести” відносилися до штатних обов’язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченко, Анни Ситник.

Це випливає з документів, відновлених проектом «Канцелярська сотня».

Йдеться про штатний розклад юридичного відділу групи компаній ВЕТЕК. Згідно з цим документом , в обов’язки Анни Ситник, окрім «Вестей», входила реєстрація торгових марок, взаємодія з Антимонопольним комітетом і держорганами.

Крім того, після придбання Курченко Одеського нафтопереробного заводу у 2013 році, Ситник увійшла до Наглядової ради НПЗ.

Медіа- холдинг «Вести» заснований екс-редактором газети «Сегодня» Ігорем Гужвою вийшов на ринок у травні 2013 року. Як запевняв Гужва, проект мав розвиватися на позикові кошти, проте назвати позичальників головний редактор відмовився. «Власник компанії - я, як фізична особа. Проект розвивається на позикові кошти. Позичальники, за умовами нашої домовленості, просять дотримуватися конфіденційності», - заявив Гужва в інтерв’ю інтернет-виданню «Телекритика».

Гужва не відповідає на телефонні дзвінки YanukovychLeaks з проханням про коментарі. Телефони компанії ВЕТЕК відключені. Останнє офіційне повідомлення опубліковано 23 квітня. У ньому цитується сам Сергій Курченко , який “вважає відвертим підтасовуванням фактів заяву влади України про нібито тіньові схемах компаній ГК ВЕТЕК”.”

Також 22 травня податкова міліція заблокувала рахунки ТОВ «Вести Мас - Медіа» в рамках кримінального провадження за статтями «фіктивне підприємництво» та «легалізація доходів, отриманих неправомірним шляхом». Про це джерело в правоохоронних органах повідомило «Телекритику».

Слідством встановлено, що медіа-холдинг отримав близько 100 млн. грн. від структур, пов’язаних з Курченко - молодим мільярдером з тісними зв’язками в уряді президента втікача Віктора Януковича, і численними енергетичними та медіа-активами.

Українська влада звинувачує Курченко в махінаціях, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, а також інших злочинах. Він знаходиться у розшуку.

Пов’язані історії

Останні історії

Subscribe to our weekly newsletter!

And get our latest investigations on organized crime and corruption delivered straight to your inbox.