"Сімейні" банки: як влаштований УББ

Основним акціонером УББ, за даними НБУ, є ТОВ «Компанія Універсал-Л». Ним через ТОВ «Ріелті Істейт Груп» володіє громадянка України Наталя Мішук. Вона ж з 2010 року є заступником голови правління УББ - куратором корпоративного бізнесу та правового забезпечення діяльності банку. Ярослав Мішук - за нашими даними, її брат - згідно з протоколом останніх зборів акціонерів цього року, очолює юридичний департамент УББ.Найцікавішим є той факт, що власник УББ - «Ріелті Істейт Груп» - зареєстрований у Донецьку, по вул. Артема, 138 «А».

Саме там знаходиться бізнес-центр «Акула», де «прописана» ціланизка фірм, пов’язаних з родиною та оточенням екс-президента Віктора Януковича і його старшого сина. В «Акулі», наприклад, зареєстровані фірми «Паливно-Енергетичний капітал» і «Транснаціональна транспортна компанія», засновані колишнім главою наглядової ради Всеукраїнського банку розвитку, який на 100 % належить Олександру Януковичу.

У цьому ж бізнес-центрі перебували фірми, записані на менеджерів УББ . Серед них «Айрас» Дмитра Пасинкова, директора Ясинуватської філії УББ, та «Іпотечний резерв» Дмитра Пасинкова і Анелії Батищевої, екс-директора одного з донецьких відділень УББ.

Пов’язані історії

Останні історії

Subscribe to our weekly newsletter!

And get our latest investigations on organized crime and corruption delivered straight to your inbox.